Qui som

A l'Ombra de la Muntanya és un thriller psicològic inspirat en l'actual situació de despoblació que pateixen algunes zones rurals de l'Estat.

El curtmetratge va iniciar el seu recorregut pel circuit de festivals internacionals de cinema el passat mes d’octubre. Fins al moment ha estat seleccionat a diversos festivals d’Espanya, Regne Unit, Rússia i Polònia, i ha guanyant els premis a Millor Curtmetratge, el Premi del Públic, així com el Segon Premi per a la Millor Actuació per l’actriu Elise Solano, al Festival Dirigo de Bristol al Regne Unit.

El curtmetratge, produït per l'escola britànica, Northern Film School, es va rodar en diferents localitzacions de Pont de Suert al Pirineu català. Un lloc que l'autora lleidatana, Neith Sentís coneixia anteriorment.

L'aventura va començar amb un grup de joves estudiants internacionals que van viatjar des de Leeds, al Regne Unit, fins a Malpàs, a Pont de Suert per realitzar el seu projecte de final de Màster en Cinema. El curtmetratge va comptar amb el suport d’institucions locals, com l'Ajuntament de Pont de Suert i dels veïns de la zona, fins i tot amb la participació d'alguns d'ells com a figurants. Tota una experiència multicultural que va enriquir tant als actors, els membres de l'equip tècnic com als habitants del municipi.