Still1.jpg
016.jpg
_MG_0939.JPG
2.jpg
061.jpg
Still1.jpg

Sinopsi


SCROLL DOWN

Sinopsi


 
 

Sinopsi

A la recerca d'una casa on formar una família, una parella arriba a un petit poble amagat entre les muntanyes del Pirineu Català. L'última generació de veïns que continua vivint a la zona, després de l'èxode dels joves a les ciutats, rep els nous inquilins amb els braços oberts. Els ancians intentaran convèncer a la parella perquè es quedin a viure al poble i així poder evitar el tràgic desenllaç de desaparèixer a l'ombra de la Muntanya. 

 

 
 
016.jpg

Qui som


Qui som


 

Qui som

A l'Ombra de la Muntanya és un thriller psicològic inspirat en l'actual situació de despoblació que pateixen algunes zones rurals de l'Estat.

El curtmetratge va iniciar el seu recorregut pel circuit de festivals internacionals de cinema el passat mes d’octubre. Fins al moment ha estat seleccionat a diversos festivals d’Espanya, Regne Unit, Rússia i Polònia, i ha guanyant els premis a Millor Curtmetratge, el Premi del Públic, així com el Segon Premi per a la Millor Actuació per l’actriu Elise Solano, al Festival Dirigo de Bristol al Regne Unit.

El curtmetratge, produït per l'escola britànica, Northern Film School, es va rodar en diferents localitzacions de Pont de Suert al Pirineu català. Un lloc que l'autora lleidatana, Neith Sentís coneixia anteriorment.

L'aventura va començar amb un grup de joves estudiants internacionals que van viatjar des de Leeds, al Regne Unit, fins a Malpàs, a Pont de Suert per realitzar el seu projecte de final de Màster en Cinema. El curtmetratge va comptar amb el suport d’institucions locals, com l'Ajuntament de Pont de Suert i dels veïns de la zona, fins i tot amb la participació d'alguns d'ells com a figurants. Tota una experiència multicultural que va enriquir tant als actors, els membres de l'equip tècnic com als habitants del municipi. 

 
 
_MG_0939.JPG

Repartiment


Repartiment


El Repartiment

 

Elise Solano

 

Elise Solano

Elise es va formar en una de les millors escoles de Barcelona, la Nancy Tuñón & Jordi Oliver. Amb tan sols deu anys, va començar a participar en sèries de televisió com Nissaga de Poder o El Cor de la Ciutat, i amb 13 anys ja debutava en el seu primer paper important a la sèrie Rosa, la Lluita.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha protagonitzat nombrosos curtmetratges i diverses obres teatrals.

D'entre els darrers projectes destaquen la participació a Microteatro por Dinero, amb una obra molt arriscada i el rodatge d'una sèrie web, on comparteix pantalla amb professionals rellevants del panorama català.

 

 

 

 

Damià Plensa

Damià va cursar estudis al Col·legi del Teatre de Barcelona el 1999 i des d'aleshores ha mantingut una formació artística continuada.

Ha treballat en diverses produccions teatrals, amb companyies com La Fura dels Baus, i amb directors de la talla d'Abel Folk, Tornaz Pandur i Francisco Suárez, entre d'altres. Una experiència que l’ha portat a actuar a sales tan diverses i que inclouen La Beckett, El Teatro de Mérida o El Gran Teatre del Liceu, entre d’altres.

També l'hem vist actuar en sèries i pel·lícules de televisió produïdes per TVC, TVE i Antena3, com per exemple El tiempo entre costuras, Jet Lag, No estàs sola, El Cor de la Ciutat o Mirall trencat.

 

 

 

Montse Ribadellas

Montse va iniciar la seva carrera graduant-se a l'Escola d'Actors de Barcelona el 1978. Des d'aleshores ha continuat formant-se amb diferents cursos d'interpretació i ha treballat tant al teatre, a la petita com a la pantalla gran.

D'entre els seus darrers projectes, en destaquen les obres teatrals El torurador arrepentido de Carlos Salem, El bon malalt dirigida per Luis Elies, La Pluja d'Helena Gràcia i la comèdia agredolça Molta Merda! de Jaume Nadal.

A la televisió, ha treballat a la sèrie Déjate de vu de Xavier Garcia i Xofre Blesa. Més recentment, al cinema, ha interpretat papers protagonistes a les pel·lícules Regression Post Panic FilmÀnima i Doctrina de Joan Frank Charanssonet.

 

 

 

 

 

Enric Cervera Ral

Enric va començar la seva carrera dins del Moviment Teatral Independent dels anys 60 i posteriorment es va graduar a l'Institut del Teatre de Barcelona el 1974.

Va debutar a la televisió amb Pell vella al fons del pou de Manuel de Pedrolo, realitzada per Roger Justafré al canal de Televisió Espanyola de Catalunya i es va iniciar al cinema amb La ciutat cremada d'Antoni Ribas. El 1975 es va estrenar al teatre professional amb Mixtura indiscretament mòbil de Manuel de Pedrolo al Teatre Capsa de Barcelona.

També ha escrit una dotzena d'obres teatrals, diverses adaptacions i traduccions per l'escena.

Del 1989 al 2009, va compaginar el seu treball com a actor amb la d'editor de la revista Entreacte i altres publicacions de l'Associació d'Actors Professionals de Catalunya.

2.jpg

Equip Tècnic


Equip Tècnic


L'Equip Tècnic

 

Neith Sentis - Writer / Director

Escrit i Dirigit per Neith Sentis

Neith va començar la seva carrera treballat a la televisió local després de graduar-se en Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida i en Publicitat i Relacions Públiques a la UOC. Va treballar com a periodista al departament de notícies de Lleida TV, a on va produir i dirigir el concurs Llanterna Digital el 2009. Prèviament havia dirigit el documental Comprendre la Normalitat, que va ser emès al mateix canal el 2008. Al Regne Unit, es va graduar amb un Màster en Direcció de Cinema a l'escola britànica, Northern Film School. A banda del seu curtmetratge de graduació, A l'Ombra de la Muntanya, a Anglaterra també va realitzar els projectes Trapped at Home i Ms Rose. Anteriorment, ja havia escrit i dirigit altres curtmetratges acadèmics com el projecte Veïnes i havia codirigit el documental La Indústria Química de Tarragona.

 

Produït per Laura Torenbeek

Laura és una cineasta holandesa que actualment resideix al Regne Unit. Al seu país d'origen, va estudiar Comunicació Audiovisual a l'Escola d'Arts d'Utrecht, especialitzant-se en Direcció de Cinema. Durant els anys acadèmics, també va estudiar dos cursos de formació continuada a l'Escola de Londres. Recentment, s'ha graduat a la Northern Film School, a on ha dirigit el seu propi curtmetratge Leaves in Fall, ha produït A l'Ombra de la Muntanya, coproduït Beyond the Blue i ha col·laborat amb altres projectes. Abans ja havia treballat com a Assistent de Vídeo al rodatge de dues pel·lícules a Holanda i havia fet pràctiques durant 3 mesos a la productora The Bureau, a Londres. També ha realitzat altres curtmetratges acadèmics, entre els quals destaca Paper Island, exhibit a diferents festivals internacionals.

Cinematografia per Juan Sebastian Diaz Santaella

Juan, també graduat a la Northern Film School, va guanyar la beca del Ministeri de Cultura de Colòmbia per a la producció de l'animació en 3D, Defectuoso. El curtmetratge es va mostrar a diferents festivals internacionals i va guanyar el premi al Millor Curt Digital en la 12a Edició del Festival Internacional de Cinema d'Olympia per a Gent Jove el 2009, a Grècia. Anteriorment havia dirigit el programa Soles y Vientos i la sèrie documental Voces de Familia per a la televisió Colombiana. Va treballar al departament de postproducció per a la RCN TV, al mateix temps que va participar en diferents projectes com a cinematògraf i post productor. Com a Colorista, també ha treballat per a la película Apatía, una Película de Carretera, que va ser projectada a festivals de tot el món.

 

Editat per Benjamin Sayers 

Ben és un Editor anglès de Leeds que ha treballat amb el Servei de Salut Nacional i amb diverses ONG locals per a la producció de documentals, que s'han projectat a tot el Regne Unit. També va estudiar el Màster de Cinema a la Northern Film School, a on va dirigir i editar diversos projectes, utilitzant software com Adobe Premiere i Avid. A banda d'editar el curtmetratge A l'Ombra de la Muntanya, va realitzar el curtmetratge Memories i el documental Different Coloured Threads. Durant el període acadèmic també va treballar com a Colorista per als curtmetratges In a Box on a Shelf i Metropolis. A principis del 2015, Ben va començar a treballar com a Assistent per a l'empresa de postproducció Envy, on col·labora en projectes com The Voice i Top Gear.

 061.jpg

Informació Tècnica


Temps: 15 min 

Gènere: Thriller Psicològic

Any: 2015

País: Regne Unit/ Espanya

Idioma: Català

Subtítols: Anglès, Espanyol

Format: Sony F-55 4K Raw. 25fps.

Aspecte: 2K Scope (2.35-1)

So: Estèreo, 24Bit, 48kHz

Informació Tècnica


Temps: 15 min 

Gènere: Thriller Psicològic

Any: 2015

País: Regne Unit/ Espanya

Idioma: Català

Subtítols: Anglès, Espanyol

Format: Sony F-55 4K Raw. 25fps.

Aspecte: 2K Scope (2.35-1)

So: Estèreo, 24Bit, 48kHz